Nieuws

Gezochte woningovervaller klemgereden

De politie heeft op zaterdag 12 mei rond 20.20 uur een 26-jarige man uit Almere in deze stad aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een bewoner van de Beestenmarkt in Amersfoort. 

De 26-jarige verdachte werd gedurende lange tijd gezocht. Zijn foto werd onder andere getoond in diverse opsporingsprogramma’s en in de media. Dit leidde toen niet tot de verblijfplaats van de verdachte. De medeverdachte van de overval – een 30-jarige man uit Almere – werd al op 26 juli 2011 aangehouden en is inmiddels veroordeeld.

In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 april 2011 werd een bewoner van een woning aan de Beestenmarkt in Amersfoort overvallen. Het slachtoffer had die avond een afspraak met een man die horloges van hem wilde kopen die hij via Marktplaats te koop aanbood. Toen de bel ging, ging het slachtoffer ervan uit dat het de koper was en deed open. Niet veel later kwam er een tweede man aan die bij de koper hoorde. Eenmaal in huis werd het slachtoffer door het tweetal overmeesterd en bestolen van een aantal kostbare horloges.

De politie kreeg afgelopen zaterdag, op 12 mei 2012, informatie dat de lang gezochte verdachte zich op dat moment in Almere bevond. Rond 20.20 uur werd de verdachte gezien, die net wegreed op een scooter vanaf de Staverenstraat. Dit leidde tot een achtervolging. Bij de Rimsky-Korssakovweg werd hij met een politievoertuig klemgereden. Hij vluchtte te voet een tuin in. Hier werd hij aangetroffen en met behulp van getrokken vuurwapens door de agenten aangehouden. In de scooter werd een slagwapen aangetroffen en in beslag genomen.

De man zit vast. De politie zal het onderzoeksdossier deze week overdragen aan het openbaar ministerie voor verdere behandeling.

2 gedachten over “Gezochte woningovervaller klemgereden

  • Als je goed naar de foto’s kijkt, is de scooter verplaatst….. kan dat wel ? Mede omdat de agent op de derde foto nog plaatjes (bewijsmateriaal) staat te verrzamelen….BEETJE dubieus,imho……affijn, weer een stuk shorem van de straat….goed gewerkt, Politie Almere ! (Mag ook wel eens gezegd worden)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *