Nieuws

Man lichtgewond na schietpartij op Grote Markt

In de nacht van vrijdag 24 februari op zaterdag 25 februari zijn drie mannen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident op de Grote Markt. Een 25-jarige Almeerder raakte hierbij lichtgewond. Bij de aanhouding werd een vuurwapen en munitie aangetroffen. De drie mannen zijn in verzekering gesteld en zitten vast.

Rond 02.00 uur reageerden surveillerende agenten in het horecagebied op een mogelijk gelost schot. Zij troffen de 25-jarige Almeerder aan die beschoten was. Er kon snel een mogelijke vluchtauto worden achterhaald waarna de auto middels een autoprocedure tot stilstand werd gebracht in de buurt van de Muntgarage. In de auto zaten de drie verdachten en werd een vuurwapen en munitie aangetroffen. Of dit het wapen is waarmee is geschoten, wordt momenteel onderzocht. De verdachten, een 24-jarige man uit Rotterdam, een 26-jarige man uit Papendrecht en een 36-jarige man uit Rotterdam, zijn in verzekering gesteld en zullen worden verhoord. Wat de toedracht van dit incident is en of daders en slachtoffer elkaar kennen is onderdeel van het onderzoek.

De Almeerder bleek slechts lichtgewond en kon door ambulancepersoneel ter plaatse worden behandeld. De recherche onderzoekt het incident en maakt daarbij gebruik van beelden van cameratoezicht. Ook is de hulp van een speciaal getrainde politiehond uit Amsterdam ingeroepen voor het onderzoek ter plaatse.

Tips? Bel de politie
Bent u getuige geweest van dit incident of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek naar de toedracht? Neemt u dan contact op met de recherche van District Zuid via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *