Persberichten

Autokrakers aangehouden

In de nacht van zondag op maandag zijn in de Eilandenbuurt twee mannen aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Het duo had diverse goederen bij zich wat van diefstal afkomstig is. Beide mannen, 18 en 20 jaar en woonachtig in Almere, zijn ingesloten en zitten vast. De recherche van Basiseenheid Almere Stad Oost heeft de zaak in onderzoek.

Rond 01.30 uur belde een bewoner die twee figuren zag struinen rond geparkeerde auto’s in de omgeving van de Puerto Ricostraat. Agenten troffen de twee mannen aan en stelden een onderzoek in. Al snel bleek het tweetal spullen bij zich te hebben dat afkomstig was van een opengebroken auto. Ook in de directe omgeving van de aanhouding werden goederen uit auto’s aangetroffen. Alle spullen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn, zijn in beslag genomen. Onderzoek moet uitwijzen of de twee Almeerders betrokken zijn bij meer autokraken.

Een gedachte over “Autokrakers aangehouden

  • Waarschuwing: afgelopen nachten (eerste week juni) zijn er in de Eilandenbuurt (weer) diverse auto’s opengebroken. De dader heeft het gemunt op de navigatiesystemen. Andere voorwerpen (zonnebrillen, tankpasjes, telefoonladers) blijven ongemoeid.

    In de vroege ochtend van vrijdag 7 juni was het rond 5 uur raak op de St Eustatiuspier en de Arubapier. Doodlopende straten (door water omringd) waar de bewoners normaal gesproken denken dat ‘het daar niet gebeurt’. Wel dus…

    Van de (jonge) dader zijn overigens beelden gevonden op beveiligingscamera’s. Hopelijk gaat dat nog wat opleveren.

    Maar u bent dus gewaarschuwd. Hoort u een auto-alarm? Wees dan alert en reageer.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *