Persberichten

15% Met alcohol achter het stuur in Almere

Het afgelopen weekend zijn er door het Verkeershandhavingteam Flevoland op diverse locaties alcoholcontroles gehouden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag stonden de mobiele verkeerscontroles in Almere op de Noorderdreef, Hogering en Markerkant. In totaal werden 118 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Op basis van een voorlopig ademonderzoek vielen 13 bestuurders door de mand. Tegen alle overtreders is proces-verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten overtreding was 515 ugl (1,25 promille)

In de nacht van zaterdag op zondag hield het VHT controles in Lelystad. Op verschillende locaties nabij het centrum werden 414 bestuurders gecontroleerd op alcoholmisbruik. Bij deze controles werden 9 bestuurders betrapt op een te hoog alcoholpromillage. Ook deze bestuurders kunnen binnenkort een schikkingvoorstel tegemoet zien van Justitie. In bijna alle gevallen werd een rijverbod van enkele uren opgelegd. Er werden geen rijbewijzen ingevorderd. Bij deze controles blies een bestuurder uit Harderwijk de hoogste meting, zijnde 490 ugl (1,10 promille).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *