Persberichten

Aanhoudingen na vechtpartij

Bij een vechtpartij voor een woning aan de J.T.P Bijhouwerstraat zijn in de nacht van zaterdag op zondag vijf personen aangehouden. De ruzie, mogelijk voortvloeiend uit een diefstal van een smartphone, wordt door het Roofteam D-Zuid onderzocht. Vier verdachten werden na onderzoek en opmaken proces-verbaal zondagmiddag heengezonden. Eén verdachte zit nog vast.

Even rond 01.30 uur rukten agenten uit naar een woning aan de J.T.P Bijhouwerstraat waar een vechtpartij gaande was. Voor de woning troffen de agenten een groep mensen aan die allen alcohol hadden genuttigd. Twee van hen hadden verwondingen aan hoofd en handen. Omdat onduidelijk werd wat zich had voorgedaan en omdat er over en weer flinke klappen waren gevallen werd besloten iedereen mee te nemen naar het politiebureau. Bij het onderzoek dat volgde bleek dat een 16- jarige jongen een leeftijdgenoot had geslagen bij een bushalte in de Molenbuurt. Daarbij was ook een smartphone gestolen. De geslagen jongen ging met enkele vrienden verhaal halen en op zoektocht naar de knaap die de smartphone had gestolen. De zoektocht eindigde voor de woning van de mogelijke berover. Daar ontstond een vechtpartij waarbij een raam van de woning sneuvelde. De vader van de verdachte raakte ook betrokken bij de vechtpartij. Tegen de 16-jarige jongen is aangifte gedaan terzake diefstal met geweld. Hij is in verzekering gesteld en zit nog vast. Het onderzoek richt zich op wie wat heeft gedaan en wie welke rol heeft gehad bij de vechtpartij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *