Nieuws

Regionaal: Grote brand landbouwschuur Zeewolde

Donderdag aan het einde van de middag kreeg de brandweer een melding binnen van een brand in een schuur aan de Roerdompweg. De brand werd al snel opgeschaald naar een grote brand, waarna de korpsen Almere, Lelystad en Zeewolde met extra materieel werden opgeroepen. In de schuur geplaatste landbouw voertuigen konden op tijd in veiligheid worden gebracht. Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

De brandweer heeft zich tijdens de brand voornamelijk gericht op het voorkomen van brand overslag na een naastgelegen schuur. Omdat de druk van het water niet heel hoog was is er een waterpomp uit Almere overgekomen. Hierna kon er vol worden ingezet op het voorkomen hiervan. De brandweer heeft de schuur die als verloren kon worden beschouwd gecontroleerd laten afbranden. Volgens een woordvoerder van de brandweer is er een kleine hoeveelheid ongezonde stoffen vrijgekomen (welke bij elke brand vrijkomen). Maar omdat dit in zeer beperkte mate was, is er geen gevaar voor de volksgezondheid geweest.

De Roerdompweg is de hele avond en nacht afgesloten geweest voor al het verkeer. De naastgelegen Vogelweg tussen Almere en Lelystad ondervond hiervan weinig tot geen hinder.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *