Persberichten

16-jarige jongen bedreigd meisje via WhatsApp

Dinsdagmiddag is een 16-jarige jongen uit Almere aangehouden nadat hij een 19-jarig meisje had bedreigd via de Ping en WhatsApp. Bij één van zijn dreigberichtjes verzond hij een foto met daarop een vuurwapen. Na enig speurwerk werd de jongen getraceerd en in een woning in Almere aangehouden. Bij de zoeking die volgde werd een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen aangetroffen en in beslaggenomen.

Rond 13.00 uur meldde een 19-jarige Almeerse dat ze was bedreigd via de telefoon. Zij ontving van de jongen, die ze pas had leren kennen, dreigende teksten en een foto van een vuurwapen. De vrouw was zo bang dat ze een winkel in was gevlucht en de politie alarmeerde. Agenten namen de vrouw mee naar het politiebureau waar ze aangifte van bedreiging deed. Agenten van de Afhandelunit District Zuid achterhaalden het adres van de bedreiger waarna met toestemming van een officier van justitie werd overgegaan tot aanhouding. De verdachte werd aangehouden op een adres in Waterwijk. Bij de doorzoeking die volgde werd een nepvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd na onderzoek, verhoor en opmaken proces-verbaal heengezonden. Zijn moeder nam hem mee naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *