Persberichten

Succesvolle ANPR controle bij Almere

Het verkeershandhavingsteam van politie Flevoland hield donderdag 13 oktober tussen 13:30 en 21:00 uur een grote verkeerscontrole met ANPR op de Lesplaats nabij de A6 in Almere. De kentekens van al het langsrijdende verkeer op de A6 werd gescand. Motorrijders van politie haalden deze ‘hits’ uit het verkeer. Bij de controle waren, naast politieagenten en verkeersspecialisten, ook medewerkers van de Belastingdienst aanwezig.

Bij de controle zijn de kentekens gescand van alle voertuigen die de ANPR-apparatuur passeerden. Dit leverde voor de politie 64 hits op en voor de belastingdienst 80 hits. In totaal werd bijna 10.000,- euro aan openstaande vorderingen en boetes ter plekke geïnd.

Ook bekeurden agenten bestuurders voor onder meer een verlopen APK; onverzekerd rijden; rijden met een ingevorderd kentekenbewijs; rijden tijdens rijontzegging; en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en was de technische staat van de voertuigen niet altijd in orde.

Medewerkers van de Belastingdienst legden beslag op 41 voertuigen, wat staat voor ruim 200.000,- euro aan verschuldigde belastingschuld. Er werden 11 voertuigen direct afgevoerd, in totaal voor bijna 70.000 euro aan belastingschuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *