Persberichten

Politie zoekt wanbetalers en voortvluchtigen thuis op

“Kom je zelf, of moeten we je komen halen?”

Onder dit motto houden de politieregio’s Gooi en Vechtstreek & Flevoland in de laatste maanden van dit jaar een najaarsoffensief executie. In de maanden oktober, november en december gaan dagelijks meerdere koppels medewerkers de straat op, om personen aan te houden die nog een gevangenisstraf hebben openstaan. Mensen die een boete hebben gekregen maar deze nog niet betaald hebben, kunnen ook bezoek aan huis verwachten.

Deze actie is een vervolg op de decemberactie van 2010, waarbij in de periode voor Kerst veel mensen werden bezocht. Hierbij liet een enkeling het zelfs op een kerstviering in het cachot aankomen.

Voor het eerst wordt in dit project samengewerkt met de politieregio Gooi en Vechtstreek. Daarnaast is er een unieke samenwerking met de Dienst Vervoer en Ondersteuning van het gevangeniswezen. Justitie levert personeel om de mensen aan huis te bezoeken en zet cellen klaar voor het geval mensen nog een gevangenisstraf moeten ondergaan. Door deze samenwerking is celcapaciteit gegarandeerd en is er tijdelijk meer personeel voor deze taak beschikbaar.

“Regels gelden voor iedereen. Voor de wet zijn we allemaal gelijk. Iedereen die nog een gevangenisstraf of boete uit heeft staan, moet uiteindelijk betalen of zitten”, aldus Leo Harskamp, chef Bewaking en Transport van politie Flevoland en Gooi en Vechtstreek. “Mensen denken nogal eens dat de politie tegen het einde van het jaar extra geld wil binnenhalen. Niets is echter minder waar: wetsovertreders en misdrijfplegers die gestraft zijn moeten hun straf ondergaan. Het gaat om serieuze zaken. Zo zijn we op zoek naar een persoon die vanwege een geweldsmisdrijf nog 245 dagen gevangenisstraf heeft openstaan.”

 

Via twitter is het verloop van de actie te volgen: #langsdedeuren of via @politieFlevo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *