Persberichten

Getuige ziet woninginbrekers

In de nacht van maandag op dinsdag zijn een 22- en een 31- jarige man uit Zeist en een 36-jarige Almeerder aangehouden. Een getuige zag dat de mannen, vermoedelijk door te hengelen via de brievenbus van de voordeur, probeerden in te breken in een woning aan de Boelijn. Daarna zag de getuige de mannen in een auto stappen en wegrijden waarna hij direct 112 belde. Gealarmeerde agenten zagen de auto in de omgeving van de Kajuit rijden en konden de verdachten na een het geven van een stopteken inrekenen. De mannen zitten nog vast. Recherche Almere Stad West heeft de zaak in onderzoek.

 

Rond 05.00 uur kwam de melding van de mogelijk woninginbraak binnen bij de politiemeldkamer. De getuige zag dat één van de mannen bij de voordeur van de woning rommelde en de andere twee op de uitkijk stonden. Vermoedelijk lukte de inbraak niet want de donker geklede mannen zijn de woning niet binnengekomen. Politieagenten die na de melding post vatte op uitvalswegen in de omgeving zagen de auto rijden op de Kajuit. De signalementen en de omschrijving van de auto klopten, waarna de verdachten werden aangehouden. Bij de woning aan de Boelijn is een sporenonderzoek uitgevoerd. De verdachten zitten nog vast en de recherche zal ze vandaag verhoren over de poging woninginbraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *