Persberichten

Man bedreigt agenten met messen

Een 52-jarige man uit Almere is donderdagavond even na 21.00 uur in zijn woning aan de Elandstraat overmeesterd. Even daarvoor had hij politiemensen met messen bedreigd. Dit gebeurde nadat de politie bij de man aan de deur kwam omdat hij nog 20 dagen gevangenisstraf moet uitzitten. Na zijn aanhouding bleek dat de man onder invloed was van alcohol en medicijnen. Hij is daarop overgebracht naar een ziekenhuis. Zodra de man hersteld is word hij over de bedreiging gehoord en zal hij de 20 dagen hechtenis moeten uitzitten.

Ook donderdagavond waren agenten weer op pad in het kader van de regionale actie ‘Kom je zelf… of moeten we je halen’. Tijdens deze actie worden notoire boeteweigeraars en vonnis-ontvluchters bezocht. Rond 21.00 uur waren de agenten bij de woning van de man aan de Elandstraat. Nadat de collega’s hadden aangeven wat de reden van hun komst was sloeg de sfeer om en bedreigde de man de agenten met messen. De bewoner, die zichtbaar onder invloed van alcohol was, verschanste zich vervolgens in zijn woning. De situatie buiten de woning werd hierop voor een korte tijd bevroren. Na kort overleg is een aantal politiemensen de woning binnengedrongen. Daar wisten ze de man te overmeesteren waarna hij kon worden aangehouden. Niemand raakte gewond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *