Persberichten

Jonge inbrekers betrapt tijdens inbraak

Maandagmorgen zijn twee jonge inbrekers van ongeveer 15 jaar oud betrapt tijdens het inbreken in een woning aan de Siennastraat. Toen de bewoonster thuis kwam en de jongens in haar keuken zag staan belde ze direct met de 112 alarmcentrale. Vlak daarna wisten de jongens de woning uit de vluchtten waarna ze wegrenden in de richting van de Prismastraat. Ondanks een grote zoekactie door meerdere politieagenten, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet, werden de inbrekers niet meer gevonden. Het woninginbrakenteam Almere heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. 

Rond 11.00 uur kwam de bewoonster thuis en merkte dat ze dat haar woning niet binnen kon. De voordeur was aan de binnenkant op de knip gezet. Toen ze via het keukenraam naar binnen keek zag ze twee onbekende jongens in haar keuken staan. Vlak nadat ze door hadden dat ze waren betrapt, verlieten de jongens de woning en zetten ze het op een rennen. De inbrekers hebben, ondanks dat ze betrapt werden, toch kans gezien om een laptop en enkele mobiele telefoons uit de woning te stelen. Later bleek dat het keukenraam was opengebroken.

 

Signalement

Door middel van sms-Alert werden bewoners in de buurt gealarmeerd om uit te zien naar de twee voortvluchtige inbrekers. Rechercheurs van het woninginbrakenteam zijn op zoek naar informatie over het tweetal. Na onderzoek bleek het tweetal, voordat ze de inbraak pleegden, in de buurt van de woning buiten op een bankje hebben gezeten. Op dat moment hadden ze een kleine jonge hond bij zich.

Dader 1: Blanke jongen, ongeveer 1.70 m lang en gekleed in een zwarte broek.

Dader 2: Negroïde jongen, gezet postuur en gekleed in een grijze jas.

Weet u meer over dit tweetal of heeft u ze voor of na de inbraak in de omgeving van de Siennastraat te Almere gezien, neem dan contact op met het woninginbrakenteam Almere via 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *