Persberichten

Agressieve man in stadhuis Almere aangehouden

Woensdagochtend is een 21-jarige man uit Almere aangehouden nadat hij zich agressief had gedragen in het stadhuis. Toen agenten de man aanspraken greep hij naar het pistool van een van de politiemensen waarna een worsteling ontstond. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Twee agenten liepen bij de arrestatie enkele schaafwondjes en een blauwe plek op.
Rond 11.15 uur stelden agenten een onderzoek in na een melding van een agressieve man in het stadhuis. In de Kavelwinkel werd de man aangetroffen en aangesproken door de politiemensen. Hierbij sprong hij plotseling naar één van dienders en probeerde het dienstpistool te pakken onder luidkeels geschreeuw: “schiet me dan! Schiet me dan! ”. Er ontstond een worsteling waarbij de man snel onder controle kon worden gebracht.
De verdachte bleek een ontzegging van de toegang tot het stadhuis te hebben vanwege eerdere incidenten en agressief gedrag naar personeel van het stadhuis. Hij is ingesloten en zit vast. Tegen de Almeerder wordt proces-verbaal opgemaakt terzake lokaalvredebreuk en wederspannigheid bij arrestatie. De recherche van District Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Bron: Politie Flevoland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *