Persberichten

Pepperspray nodig bij aanhouding verdachte

Maandagochtend is een 17-jarige Almeerder in een woning in Almere aangehouden als verdachte van een straatroof. De jongen kwam op basis van technische bewijzen als verdachte naar voren. Bij de aanhouding moesten agenten pepperspray gebruiken om de agressieve verdachte onder controle te brengen. Twee agenten raakten bij de arrestatie lichtgewond. De recherche van District Zuid heeft de zaak in onderzoek. De verdachte is in verzekering gesteld.

Rond 06.45 uur gingen agenten naar een woning in Almere Tussen de Vaarten om een van straatroof verdachte minderjarige jongen aan te houden. In een lopend onderzoek naar straatroven bleek de jongen als verdachte naar voren te komen na forensisch onderzoek. Bij het zien van politie aan de deur ontstond een grimmige sfeer. Eenmaal binnen in de woning probeerde de 17-jarige door een ruit te springen om aan de politie te ontkomen. Toen dit niet lukte ontstond een gevecht met de agenten. Ook de moeder van de verdachte bemoeide zich met de arrestatie. De verdachte kon pas onder controle worden gebracht na het gebruik van pepperspray. Tegen de moeder, die meerdere malen de aanhouding van haar zoon belemmerde, is proces-verbaal opgemaakt. Twee agenten raakten lichtgewond bij de arrestatie. De verdachte wordt deze week nog voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *