Persberichten

Politie houdt overvalster aan op heterdaad

Agenten hielden dinsdagmiddag 2 augustus even na 15:30 uur, na een melding van een overval op het Mozartplantsoen, een overvalster aan in de directe omgeving van het Mozartplantsoen. De 35-jarige vrouw uit Almere wordt verdacht van een diefstal uit een woning aan de Poëziestraat en een overval met bedreiging aan het Mozartplantsoen. Bij de vrouw zijn goederen aangetroffen die afkomstig zijn van beide incidenten. De Almeerse is meegenomen voor verhoor en zit nog vast. Het Overvallenteam van District Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Even voor 15:30 uur kreeg de meldkamer van politie een melding van een overval aan het Mozartplantsoen. Daar werd onder bedreiging geld en goederen geëist. De bewoonster vluchtte naar haar balkon, waar zij de overvalster kon in sluiten om vervolgens het alarmnummer te bellen. De overvalster wist via dat balkon het balkon van de buurvrouw van de bewoonster te bereiken en zette daar haar bedreiging en eis om geld en goederen voort. Nadat de eis van de overvalster was ingewilligd vluchtte de vrouw de woning uit. Niet veel later werd zij door de agenten die op de melding af waren gekomen in de kraag gevat. De overvalster bleek ook aan het signalement van een eerdere melding van een diefstal uit en woning aan de Poëziestraat te voldoen. Hoe de de overvalster de beveiligde flat aan het Mozartplantsoen is binnen gekomen is onderdeel van het onderzoek. Mogelijk dat ze is meegelopen met anderen die wel bevoegd waren.

Eerder die middag was er melding gedaan van een diefstal door een vrouw uit een woning aan de Poëziestraat. De verdachte belde aan en deed ze zich voor als iemand van politie. Op slinkse wijze wist ze het onderwerp op geld, pinpassen en pincodes te krijgen. Zodra deze “boven tafel” kwamen, griste ze deze weg en verliet de woning. De politie hield de 35-jarige vrouw uit Almere op heterdaad aan in de directe omgeving van het Mozartplantsoen. Er raakte bij beide incidenten niemand gewond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *