Persberichten

Jeugdig duo vast na belediging, bedreiging en belemmeren aanhouding

Twee jongens van 14 en 15 jaar uit Almere zijn woensdagavond gearresteerd nadat ze weigerden hun identiteit kenbaar te maken, agenten beledigden en bedreigden en één van hen de aanhouding van de ander probeerde te belemmeren. De twee knapen zijn ingesloten en zitten vast. De recherche van Almere Stad Oost heeft de zaak in onderzoek.

Rond 18.00 uur reden agenten naar een melding van een meisje dat zou worden lastig gevallen door drie knapen in het centrum. Toen de agenten het drietal controleerden ging het al snel mis. De 14-jarige knaap weigerde zijn identiteit kenbaar te maken en had een vreselijk grote mond. Toen hij voor het niet opgeven van zijn ID werd aangehouden bemoeide de 15-jarige jongen zich met de arrestatie. Hij werd gesommeerd afstand te houden maar belemmerde toch de aanhouding waarop ook hij in de boeien belandde. In de politieauto ging de 14-jarige jongen helemaal los. Hij bedreigde de agenten met de dood en schold hen de huid vol met grievend taalgebruik. Onderzoek aan het politiebureau en na contact met de ouders bleek dat de jongen ook zijn ouders tot wanhoop dreef. Vandaag wordt professionele hulpverlening ingeschakeld voor de ouders. De recherche doet melding van het voorval bij Bureau Jeugdzorg. Tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt terzake belediging, bedreiging en belemmeren van politiemensen. De derde jongen werd na vaststellen identiteit zonder verdere consequenties heengezonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *