Persberichten

Brand in woning met hennepplantage: bewoner aangehouden

Na een melding van een brand in een woning aan de Dageraadstraat donderdagavond rond 18.00 uur, stuitte brandweermannen tijdens het blussen op een hennepplantage. De plantage was opgebouwd in een inpandige garage naast de woning. De bewoner, die buiten stond, werd na deze informatie direct aangehouden. De garage met de plantage brandde volledig af. Het aantal gekweekte planten wordt geschat op ongeveer 250 stuks. Na de brand bleek uit onderzoek dat de elektriciteit was doorverbonden en dat er sprake was van diefstal van energie. Omdat het vermoeden bestaat dat deze verdachte eerder winst heeft gemaakt met de hennepteelt werd beslag gelegd op zijn auto, die diezelfde dag nog werd afgesleept. De 39-jarige verdachte zit nog vast en is in verzekering gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *