Nieuws

Volgende week zaterdag: Brandweerdag in Olympische sferen

Brandweerdag Almere wordt dit jaar gehouden op zaterdag 6 juli. De kazerne in Almere Poort vormt dan weer het decor van een gezellige en actieve dag voor kinderen met een handicap en hun broertjes en zusjes. Dit jaar is het thema ‘Olympische Spelen in Parijs’.

Voor de deelnemers zijn er weer de vaste programmaonderdelen, zoals allerlei sportieve activiteiten op het terrein, een ritje in brandweervoertuigen en het traditionele discofeest als afsluiting van de dag met een optreden van de Almeerse zanger Danny Lit. De uitrukhal van de kazerne wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot feestzaal.

Rondrit
Op vier momenten tussen 11:00 en 15:00 uur maken de deelnemers die dag een rondrit met brandweer- en andere hulpverleningsvoertuigen. Traditioneel een van de hoogtepunten van de dag. Dit alles gaat gepaard met het nodige sirenekabaal. Dit kan voor wat hinder zorgen volgens de organisatie, die hiervoor begrip vraagt. De route gaat over de busbaan van de brandweerkazerne in Almere-Poort naar kazerne Veluwsekant en weer terug. De deelnemers aan de Brandweerdag vinden het leuk als er toeschouwers langs de route staan.

Organisatie
De Brandweerdag wordt georganiseerd door de brandweer in Almere en de stichtingen ABRI en Triade. De inschrijving is inmiddels gesloten. Heb je een vraag over deze dag, stel hem dan via: info@brandweerdagalmere.nl. Bekijk ook de Facebookpagina van BrandweerdagAlmere.

Route van de optocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *