Nieuws

184.800 illegale sigaretten en gestolen auto gevonden bij controle bedrijfspand

Op donderdag 9 november heeft gemeente Almere, samen met de politie en de douane, een bedrijfspand op industrieterrein De Vaart gecontroleerd. Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd. Onder andere werden bijna 185 duizend illegale sigaretten aangetroffen.

Deze controle is uitgevoerd bij een bedrijf aan de Hefbrugweg, naar aanleiding van een melding. Bij de controle werden 184.800 illegale sigaretten aangetroffen. Ook trof men drie flessen lachgas aan en diverse materialen die bestemd zijn voor de hennepteelt.

Daarnaast werd een voertuig aangetroffen dat als gestolen is opgegeven en een voertuig dat als geëxporteerd stond geregistreerd. Verder werden zeventien kentekenplaten aangetroffen die niet meer in omloop mogen zijn en vernietigd hadden moeten worden.

Burgemeester Hein van der Loo: “Veilig kunnen wonen en werken in Almere. Daar maak ik mij sterk voor. We willen voorkomen dat georganiseerde criminaliteit grip krijgt op onze bedrijventerreinen. We werken samen met partners om bedrijventerreinen veilig te houden. We doen regelmatig controles en gaan ook af op meldingen die we binnenkrijgen. Zo zetten we ons samen in voor een veilig Almere.”

Per overtreding worden volgens de gemeente passende maatregelen genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *