Nieuws

Twee gewonden bij ongeval met gevaarlijke stoffen op bedrijventerrein De Vaart

Dinsdagmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een incident met gevaarlijke stoffen bij een bedrijf aan de Remmingweg op bedrijventerrein De Vaart.

Twee werknemers van het bedrijf waren zo’n anderhalf uur eerder tijdens werkzaamheden onwel geraakt. Er bleek sprake te zijn van een besmetting met een nog onbekende stof. De besmetting bleek te hebben plaatsgevonden tijdens het verwerken van afval bij een andere vestiging van het bedrijf, aan de Bolderweg. De medewerkers zijn vervolgens met het afval naar de vestiging aan de Remmingweg gereden en hebben het daar in een container gegooid. De twee werknemers zijn vervolgens op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek en behandeling.

De brandweer werd daarna gealarmeerd en kwam ter plaatse aan de Remmingweg om onderzoek te doen naar de onbekende stof. Daarbij werd ook een hulpverleningsvoertuig van de brandweer uit Blaricum en een adviseur gevaarlijke stoffen uit Utrecht ingezet. Toen uit onderzoek ter plaatse bleek dat de stof afkomstig was van de vestiging aan de Bolderweg is de brandweer eveneens naar die vestiging uitgerukt om daar ook onderzoek te doen. In verband met de duur van de inzet is ook Logistiek van brandweer Flevoland actief geweest bij dit incident.

Een woordvoerder van de brandweer meldde dat de stof in een kartonnen doos met huisafval zat. Na uitgebreid onderzoek heeft de brandweer geen gevaarlijke stoffen aangetroffen. Het is dan ook onbekend waardoor de twee medewerkers onwel zijn geworden. Beide werknemers konden het ziekenhuis na behandeling al snel weer verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *