Nieuws

Almeerse Brandweerdag weer terug van weggeweest

Onder zomerse omstandigheden werden zaterdag circa 250 gasten ontvangen op de nieuwe brandweerkazerne in Poort. Ook vonden er meerdere optochten met hulpdienstvoertuigen plaats. 

Zaterdag werd voor de 35e keer de Brandweerdag in Almere georganiseerd. De dag is bedoeld voor kinderen met een handicap en hun ouders, broertjes en zusjes. Vanwege de coronacrisis en de verhuizing van de brandweerkazerne aan de Markerkant kon de Brandweerdag de afgelopen drie jaar niet doorgaan.

Traditiegetrouw werd de dag rond 10:00 uur geopend met het aanwijzen van de brandweercommandant van de dag. Dit gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Hein van der Loo en commandant John Van der Zwan van de brandweer.

Bezoekers konden verschillende spelletjes spelen en meerijden met een van de vier optochten met brandweer- en politiewagens. Er werd vanaf de kazerne een rondje gereden over de busbaan via Literatuurwijk, Gooisekant en ’t Oor om vervolgens bij de kazerne op de Veluwsekant weer om te keren. Op een deel van de route mochten ook de zwaailichten en sirenes aan. De dag werd afgesloten met een disco in de hal van de kazerne.

Stichting HV-Almere heeft € 500,- gedoneerd aan de organisatie van de Brandweerdag. De redacteuren en fotografen van Hv-Almere.nl hopen dat iedereen een leuke dag heeft gehad!

Benieuwd naar alle videobeelden van de optocht? Bekijk de beelden op ons YouTube kanaal!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *