Nieuws

Opnieuw veel buitenbranden in Almere

Sinds maandag is de brandweer in Almere al circa vijftien keer uitgerukt voor verschillende buitenbranden. Tot nu toe waren de branden snel onder controle.

De brandweer heeft het ook aan het begin van de nieuwe week druk met afval, berm-/bosschage- en natuurbranden. Vaak gaat het om relatief kleine branden veroorzaakt door pluisjes van populieren die in de brand zijn gevlogen. Vorige week moest de brandweer circa veertig keer uitrukken.

In de nacht van zondag op maandag vloog bij de Jozef Israëlslaan een grote partij hooi in brand. Bij de brand kwam volgens de brandweer behoorlijk wat rook vrij. Dinsdag schaalde de brandweer op naar middelbrand bij een natuurbrand in Noorderplassen. Meerdere bluswagens werden ingezet om de brand onder controle te krijgen. Verder waren er weer veel kleine branden. Soms krijgt de brandweer daarbij ondersteuning van onder andere het korps uit Muiderberg, zo ook dinsdagavond bij een brand nabij de Vaartsluisweg.

Risico op brand groter door droogte

Het is al langere tijd droog in de natuur. Daarom is het risico dat een natuurbrand ontstaat groter. De meeste natuurbranden ontstaan door menselijk handelen. Wanneer je lekker in de natuur bent, is jouw gedrag daarom belangrijk in het voorkomen en beperken van een natuurbrand.

Tips

– Niet te roken als je in de natuur bent
– Afval in de afvalbak te gooien of mee naar huis te nemen
– Je aan de regelgeving voor open vuur in de natuur te houden
– Je auto niet op droog gras te parkeren. De hete katalysator kan dan makkelijk brand veroorzaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *