Nieuws

Brandweer druk met twee natuurbranden in Almere

Woensdagavond zijn in Almere twee natuurbranden uitgebroken. De brandweer is druk bezig met het bestrijden van de branden. 

Even na 21:00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in de groenstrook tussen de Hogering en Waterwijk. De brandweer schaalde op naar middelbrand om de brand te bestrijden. Over een lengte van circa 500 meter is het gras weggebrand. Hierdoor waren alle tankautospuiten van Almere niet meer beschikbaar.

Brand in bos Almeerderhout

Rond 21:20 uur werd nabij het Leeuwerikpad in Almere Hout een brand ontdekt. Omdat in Almere geen wagens meer beschikbaar waren door de brand in Waterwijk werd de brandweer van Huizen, Blaricum en Laren naar Almere gestuurd. Uiteindelijk kwam ook de Almeerse brandweer ter plaatse nadat het incident in Waterwijk was afgehandeld.

In het bos woeden momenteel meerdere kleinere branden. Vanavond komt een droneteam van de brandweer ter plaatse. Met een drone kan door middel van een infraroodcamera bekeken worden waar nog brandhaarden zitten.

Foto 3-6: Aangeleverd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *