Nieuws

Kornwierde afgezet na vondst explosief in woning

In een woning aan de Kornwierde in Almere Haven is zondagmiddag een explosief aangetroffen. De EOD heeft het explosief weggehaald.

Aan het eind van de middag werd in een woning aan de Kornwierde een explosief gevonden. Het explosief werd aangetroffen tijdens een politieonderzoek. Na het aantreffen werd direct de omgeving afgezet. Ter ondersteuning zijn ook de brandweer en een ambulance ter plaatse. De Explosieve Opruimingsdienst van Defensie (EOD) is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar het explosief. Ook speurhonden en de recherche hebben onderzoek gedaan in en om de woning. De directe buren hebben tijdelijk hun huis moeten verlaten.

Rond 18:00 uur is het explosief uit de woning gehaald en in de bus van de EOD geplaatst. Hierna was de situatie veilig en kon de straat weer worden vrijgegeven. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het explosief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *