Nieuws

Brandweer, KNRM en Reddingsbrigade in actie op Markermeer

Vrijdagavond zijn de Brandweer Huizen, de KNRM Lelystad, de KNRM Huizen en de Huizer Reddingsbrigade in actie gekomen op het Markermeer nabij de Blocq van Kuffeler.

Rond 20:00 uur kregen de hulpdiensten een melding van een brand aan boord van een zeiljacht op het Markermeer. “De Huizer” (Huizer Reddingbrigade) en de “Nikolaas Wijsenbeek” (KNRM Huizen) kwamen ter plaatse, reagerend op een noodoproep op marifoonkanaal VHF16. Brandweer Huizen was reeds bij hen aan boord, omdat zij ten tijde van de noodoproep gezamenlijk midden in een oefening zaten. Ook KNRM Lelystad is ter plaatse gekomen.

Na aankomst bij het zeiljacht bleek er geen sprake te zijn van brand, maar van een koelvloeistoflekkage die zorgde voor rookontwikkeling.
Na de eerste inzet is een deel van de brandweerbemanning weer opgehaald van de steiger aan de Silokade, terwijl het zeiljacht door de “Nikolaas Wijsenbeek” naar de jachthaven van Watersportvereniging De Blocq van Kuffeler werd gesleept. Daar is nog een laatste controle door de brandweer uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *