Brandweer, KNRM en Reddingsbrigade in actie op Markermeer

Vrijdagavond zijn de Brandweer Lelystad, de KNRM Lelystad, de KNRM Huizen en de Huizer Reddingsbrigade in actie gekomen op het Markermeer nabij de Blocq van Kuffeler.

Rond 20:00 uur kregen de hulpdiensten een melding van een brand aan boord van een zeiljacht. Brandweer Lelystad is aan boord gegaan bij de “Bert en Anneke Knape” van de KNRM Lelystad. Ook uit Huizen kwam ondersteuning op het water: “De Huizer” (Huizer Reddingbrigade) en de “Nikolaas Wijsenbeek” (KNRM Huizen) kwamen ter plaatse.

Na de eerste inzet op het Markermeer is een deel van de brandweerbemanning weer opgehaald van de steiger aan de Silokade, terwijl het zeiljacht door de “Nikolaas Wijsenbeek” naar de jachthaven van Watersportvereniging De Blocq van Kuffeler werd gesleept. Daar is nog een laatste controle door de brandweer uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *