Nieuws

Deel van windmolen afgebroken op Eemmeerdijk

Op de Eemmeerdijk nabij Zeewolde is woensdagochtend een windmolen grotendeels afgebroken. Het gaat om het bovenste gedeelte, dat op de grond terecht is gekomen.

Het blijkt te gaan om een windmolen van circa 25 jaar oud die het heeft begeven. De brandweer is ter plaatse gekomen om de situatie te bekijken. Uit voorzorg zijn alle andere windmolens langs de Eemmeerdijk door eigenaar Vattenfall in een veilige stand stilgezet. Medewerkers van het bedrijf zijn aanwezig om inspecties uit te voeren.

Er raakte wonderwel niemand gewond. De harde wind staat vanaf het Eemmeer het land op, waardoor de windmolen in vele brokstukken uiteen is gevallen op het land van een boer. In de buurt van de brokstukken staat een landbouwvoertuig. Voor zover bekend was er op het moment van afbreken van de windmolen niemand op het land aan het werk.

De doorgaande weg en het naastgelegen fietspad zijn nog open voor het verkeer. Een woordvoerder van de brandweer meldde dat de dijk afhankelijk van het onderzoek naar de veiligheid van de windmolens eventueel alsnog kon worden afgesloten.

2 gedachten over “Deel van windmolen afgebroken op Eemmeerdijk

  • Eline Klijn

    Voor de verandering het bovenste deel… wie had dat gedacht.

    Beantwoorden
  • Is niet de eerste, volgens mij zijn er enkele jaren geleden van dit rijtje ook al eens 2 omgevallen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *