Kort nieuws

Brand in grote hoop hooi in Noorderplassen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is de brandweer druk bezig geweest met het bestrijden van een hooibrand aan de Von Draisplaats. 

De brandende hoop hooi werd kort na middernacht ontdekt op de Von Draisplaats. Dat is de parkeerplaats bij het Noorderplassenstrand. De gemeente heeft gezorgd dat er een graafmachine ter plaatse kwam om de brandende hoop uit elkaar te trekken.

Brandweerlieden bestreden de brand met onder andere een schuimblusvoertuig uit Lelystad. Bij de brand kwam de nodige rookontwikkeling vrij met stankoverlast in onder andere Kruidenwijk en Muziekwijk tot gevolg. De gemeente gaat zaterdagmiddag met een giertank water verspreiden over de hoop hooi.

Waardoor de brand precies is ontstaan is niet bekend. Mogelijk is de brand door broei ontstaan.

Foto’s 1-4: aangeleverd door Calamiteitenpiket Almere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *