Bestuurder scootmobiel gewond na aanrijding met elektrische step

Een bestuurder van een scootmobiel is zondagavond in de Seizoenenbuurt gewond geraakt na aan aanrijding met een kind op een elektrische step. De step is door de politie in beslag genomen.

Rond 19:00 uur kwamen op het Tijdpad ter hoogte van het pleintje tussen de Juli en Augustusstraat een scootmobiel en een kind op een elektrische step met elkaar in botsing. Het kind kwam met de schrik vrij. De bestuurder van de scootmobiel is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten hebben de step in beslag genomen omdat het verboden is om met een e-step op de openbare weg te rijden.

5 gedachten over “Bestuurder scootmobiel gewond na aanrijding met elektrische step

 • 7 juni 2021 om 08:35
  Permalink

  Begrijp sowieso niet waarom die electrische steps en skateboards zoveel te zien zijn op fietspaden/openbare weg?!
  En als dit verboden is op de openbare weg…verbiedt dan gewoon de verkoop ervan.
  Als mensen het kan nemen kopen, gaan ze het ook gebruiken.

  Beantwoorden
  • 8 juni 2021 om 02:27
   Permalink

   We lopen achter met het gebruik maken van onze wegen. Oude mensen en leden van de fietsbond willen alleen maar fietsers op het fietspad. Mede dankzij hun is er helmplicht voor snorfietsers. Ze gaan door tot ze hun zin hebben. Steps hadden allang goedgekeurd moeten zijn in tegenstelling met de rest van EU hebben wij ook weinig reliƫf. En het is daarnaast ook elektrisch. Te jammer dit en er is veel onduidelijke weerstand tegen dit alles helaas. PS elektrischone step valt niet te vergelijken met het stint voorval van 2018!

 • 7 juni 2021 om 18:02
  Permalink

  probleem met die e-steps, ze zijn online overal te koop. staat bij legaal, ja in het buitenland, maar niet in NL. en probeer het online verkoop maar eens te verbieden :O

  Beantwoorden
 • 8 juni 2021 om 11:01
  Permalink

  Skateboarden op de stoep en fietspad mag trouwens gewoon.

  En er zijn ook goedgekeurde elektrische steps, die wel op het fietspad mogen. Deze vallen net zoals de segway onder “bijzondere bromfiets”

  Het totale verbod op niet ‘legale’ steps is lastig, omdat er een nieuwe regelgeving aankomt die hoogwaarschijnlijk de steps wel toelaat op openbare weg.

  https://www.anwb.nl/belangenbehartiging/mobiliteit/elektrische-step

  Denk eerder dat het een kwestie is van ouderschap en opvoeding ;)

  Beantwoorden
 • 10 juni 2021 om 12:11
  Permalink

  Wat ik mij afvraag is wat er gebeurt met de schade die het kind veroorzaakt heeft. Ik hoop toch voor de bestuurde van de scootmobiel dat de ouders van het kind alle schade betalen wat een verzekering niet vergoed. Het zou mij namelijk niet verbazen als een verzekering niets vergoed.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *