Nieuws

Agent naar ziekenhuis na mishandeling bij brand

Een politieagent is zaterdagmiddag mishandeld door een omstander bij een woningbrand in Almere Stad. De agent is naar het ziekenhuis gebracht.

Tijdens de hulpverlening bij een woningbrand aan de Allendestraat op zaterdagmiddag 10 april, viel een 22-jarige man een politieagent aan, zo meldt de politie in een persbericht. De betreffende politieagent moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen en maakt het naar omstandigheden redelijk. De politie hield de 22-jarige verdachte aan op verdenking van deze mishandeling. Ook een 37-jarige inwoner uit Almere werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de betreffende woningbrand.

De brand kwam rond 17.00 uur uit een portiekflat, waarna de rook zich verspreidde naar een naastgelegen woning. Daar ademde onder andere een baby de rook in. De baby moest overgebracht worden naar het ziekenhuis en kon na controle gelukkig weer mee naar huis. De vader van de baby kwam ook naar de plaats van de brand. Deze man was volgens de politie zeer geëmotioneerd en wilde daar de vermoedelijke veroorzaker van de brand aanvallen. Een agent trachtte dit te voorkomen en kreeg een vuistslag van de vader van de baby in zijn gezicht. De man moest door meerdere agenten onder controle worden gebracht waarbij enkele agenten genoodzaakt waren om geweld toe te passen.

Beelden
Op internet circuleren beelden van de aanhouding. Deze geven volgens de politie niet het volledige beeld weer van wat er zich die avond heeft afgespeeld. Volgens de politie had het incident begrijpelijkerwijs veel impact op direct betrokkenen, zoals de vader van de baby.

Beide verdachten zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *