Kort nieuws

Heler van straatroofbuit aangehouden

Woensdag 19 februari heeft de politie een man aangehouden die een gestolen telefoon verkocht aan een inkoper.

Rechercheonderzoek naar buit van straatroven leidde naar een opkoper in Amsterdam die een telefoon gekocht had, niet wetende dat deze gestolen was bij een straatroof gepleegd op 25 januari in Almere. De 23-jarige aanbieder van de telefoon uit Almere werd aangehouden voor heling. De inkoper deed aangifte van oplichting. De recherche doet verder onderzoek in deze zaak.

Tips?

In totaal zijn er nu zeven personen aangehouden i.v.m. straatroven in Almere. De recherche is druk met de onderzoeken en hoopt snel meer aanhoudingen te verrichten. Hiervoor vraagt zij ook getuigen en mensen die meer informatie hebben, dit door te geven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Advies!

Ben je zelf (bijna) slachtoffer van straatroof? Bel direct 112 en onthoud zo mogelijk het signalement van de dader(s). Denk hierbij aan o.a. kleding, postuur, lengte, haarkleur, vervoersmiddel en vluchtrichting. Voel je je onveilig? Zorg dat je in de buurt blijft van andere mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *