Nieuws

Aanhouding voor twee overvallen in Almere Haven

Dinsdagochtend 22 oktober zijn twee winkels kort na elkaar overvallen in Almere Haven. De politie heeft afgelopen maandag een verdachte aangehouden. 

Maandagavond 11 november heeft de politie in Almere een 17-jarige inwoner van die plaats buiten heterdaad aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze overvallen. De recherche is nog op zoek naar een tweede verdachte.

Bij de overvallen in oktober waren twee tot drie jonge daders betrokken. Zij droegen donkere kleding en zij reden op donkere scooters. Onder bedreiging van een wapen wilden ze geld hebben. Agenten kwamen snel ter plaatse en zochten de overvallers maar helaas waren de daders al gevlogen. Van getuigen zijn verklaringen opgenomen en camerabeelden uit de omgeving worden veiliggesteld en geanalyseerd.

Aanhouding verdachte
Inmiddels heeft het rechercheonderzoek in deze zaak geleid tot de aanhouding van een eerste verdachte. Hij was door de officier van justitie gesignaleerd om buiten heterdaad te worden aangehouden. Agenten zagen hem gisteravond op straat lopen en hielden hem aan. Hij is ingesloten voor verhoor.

Signalement tweede verdachte
Van een tweede verdachte is het volgende signalement bekend:
– Hij is een lichtgetine jongeman
– Zijn lengte is ca. 1.70-1.75 m
– Hij had tijdens de overval kort haar
– Hij droeg een donkere jas met capuchon
– Hij droeg een zwarte joggingbroek
– Hij had een grote big shopper (tas) bij zich

Getuige?
De politie zet het onderzoek naar de overvallen door. Nog steeds komt de recherche graag in contact met getuigen en mensen die meer weten. Hen wordt gevraagd hun informatie door te geven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *