Nieuws

Aanhouding bij grote verkeerscontrole Almere Buiten

Bij een grote verkeerscontrole in Almere Buiten is dinsdagochtend onder andere een aanhouding verricht. Verder zijn verschillende kleine overtredingen geconstateerd.

De controle vond plaats op de parkeerplaats van DoeMere langs de Polderdreef en duurde van ongeveer half tien tot twaalf uur. Voertuigen die op de Polderdreef reden werden door agenten naar de parkeerplaats gedirigeerd.

De controle werd door aspirant-agenten uitgevoerd als praktijkonderdeel van de politieopleiding. De opleiding wordt voor een groot deel in de praktijk uitgevoerd. “De aspiranten hebben de oefening zelf georganiseerd”, aldus een van de aanwezige praktijkbegeleiders. De adspirant-agenten zijn in dit stadium van hun opleiding volledig bevoegd om de controletaken zelfstandig uit te voeren.

Tijdens de controle werd er o.a. gekeken naar de autopapieren en de technische staat van het voertuig. Ook werd gecontroleerd op alcoholgebruik en andere onregelmatigheden en overtredingen. Er zijn in totaal 95 voertuigen gecontroleerd.

Bij een automobilist werd een taser aangetroffen. Deze persoon is hiervoor aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De controles hebben verder de volgende resultaten opgeleverd:
– 9x niet kunnen tonen van kentekenbewijs
– 5x vasthouden mobiel elektronisch apparaat
– 2x niet kunnen tonen van het rijbewijs
– 2x geen werkende richtingaanwijzer
– 2x geen werkende achteruitrijverlichting
– 1x geen werkende claxon
– 1x geen luchtdichte uitlaat

Een gedachte over “Aanhouding bij grote verkeerscontrole Almere Buiten

  • John Doe

    zou elke week moeten gebeuren, zo’n controle

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *