Nieuws

Brand in gevel bij basisschool Catootjepad

Vrijdagavond rond 6 uur is er brand ontstaan bij basisschool Het Avontuur aan het Catootjepad in de Stripheldenbuurt. De brandweer had het vuur snel onder controle en is vervolgens nog lange tijd bezig geweest met controleren of de vuurhaard volledig was geblust.

De brand is ontstaan aan de gevel van het schoolgebouw, op het schoolplein. Er heeft zowel binnen als buiten brand gewoed. Een medewerker zou bezig zijn geweest met het wegbranden van onkruid. Mogelijk heeft daardoor isolatiemateriaal dat achter de gevelplaten zit vlamgevat. Of dit inderdaad de oorzaak van de brand is geweest is nog onderwerp van verder onderzoek.

Hoewel de brand, die langs de gevel tot de bovenverdieping reikte, snel was geblust, heeft de brandweer nog veel tijd nodig gehad om na te gaan of er geen brandhaard meer in de muur aanwezig was. Hiertoe moesten gevelplaten worden verwijderd, hetgeen een lastige klus bleek te zijn. De hoogwerker moest worden ingezet om te assisteren bij het losmaken van de platen en het uitvoeren van de controles.

Medewerkers van de gemeente en van Stichting Salvage zijn ter plaatse gekomen om de schooldirecteur te ondersteunen bij het afhandelen van de schade. Met het nieuwe schooljaar dat voor de deur staat zal dat voor de school waarschijnlijk de eerste prioriteit zijn.

Een gedachte over “Brand in gevel bij basisschool Catootjepad

  • wow ik wist het niet ik ben Teun kil oo maar ik denk dat Michiel dat niet zo leuk vind ik hoop dat het weer gemaakt word ik vind het ook jammer

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *