Nieuws

Donkere Dagen Offensief weer van start

Dinsdagavond werd in veel wijken in Almere weer het startsein gegeven voor het Donkere Dagen Offensief. Deze tijd van het jaar neemt door het vroeger invallen van de duisternis het aantal inbraken weer toe en dat is de reden dat gemeente en politie weer aandacht besteden aan inbraakpreventie.

Burgemeester Franc Weerwind bezocht de buurtpreventieteams van de Bloemenbuurt en de Faunabuurt. Het buurtpreventieteam van de Molenbuurt werd voor de gelegenheid versterkt met een aantal enthousiaste bewoners uit de Bouwmeesterbuurt, alwaar inmiddels ook vergevorderde plannen zijn om een nieuw buurtpreventieteam op te starten.

In de Molenbuurt waren ook wijkagent Wim Knol en teamchef Sonja Schoppema van politie Almere Buiten Hout aanwezig. Samen werd een ronde door de wijk gelopen, waarbij meerdere bewoners meteen werden aangesproken op inbraakgevoelige situaties rond hun woning.

De gemeente reed rond met de BuurtBolide. Dit is een aanhanger die zal worden ingezet in wijken waar een verhoging van het aantal inbraken wordt waargenomen om de bewoners preventietips te geven. De BuurtBolide ging dinsdagavond langs de wijken om de teams warme chocolademelk te brengen.

Tijdens de ronde door de Molenbuurt werden video opnamen gemaakt door de politie. De video verschijnt binnenkort op de Facebook pagina van Politie Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *