Nieuws

Herfststorm trekt over Almere

Almere heeft te maken met de eerste herfststorm van het jaar. De hulpdiensten zijn al meerdere keren in actie gekomen voor meldingen van stormschade. 

Almere Stad

Bij een basisschool aan de Simon van Collemstraat in Filmwijk was een tak deels afgebroken. De brandweer is met een hoogwerker ter plaatse gekomen om de tak naar beneden te kunnen halen.

Op de Top Naeffstraat in Literatuurwijk brak een deel van een boom af. De brandweer heeft de boom van de weg gehaald. Ook is bij het Walt Disneyplantsoen een grote boom bezweken door de harde wind. Een zwaan is bij een school in Noorderplassen dwars door een raam gevlogen. Het heeft deze zwaan behoorlijke snijwonden opgeleverd aan zijn kop en poot. De wonden worden gehecht en verzorgd in Vogelhospitaal Naarden.

Almere Haven

De brandweer kreeg vanmorgen rond 08:00 uur de eerste melding van stormschade in de Meenten. In de Schapenmeent lag een boom op de weg. Brandweerlieden hebben de boom doorgezaagd en aan de kant gelegd.

Almere Poort

In Almere Poort zijn nog geen meldingen geweest van stormschade. Op de Heliumweg zijn wel een auto en een scooter met elkaar in botsing gekomen. De politie meldt dat daarbij één persoon gewond is geraakt.

Almere Buiten / Hout

De brandweer is uitgerukt naar de Korhoenlaan in Almere Hout. Schade is niet bekend. Rond 12:50 uur is de brandweer uitgerukt naar de Laan der V.O.C. voor gevaarlijk hangende takken. De takken zijn door de brandweer afgezaagd. Ook moest de brandweer in actie komen voor een tak die uit het water stak in de Lage Vaart.

Foto 5: Marloes van den Brand

4 gedachten over “Herfststorm trekt over Almere

 • Johnny de Boer

  ik mis de los gewaaide glasplaten van Almere CS.

  Beantwoorden
  • Johnny de Boer

   Of zitten deze voor het eerst goed vast?

  • Jelle Laan

   De hulpdiensten zijn er deze keer niet voor uitgerukt. Wel zijn er ook deze storm problemen geweest met de platen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *