Nieuws

Brandweer rukt twee keer uit voor schuurbrand Danswijk

In Danswijk heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee keer brand gewoed bij een schuur. Mogelijk is er sprake van brandstichting.

Rond 01:30 uur kwam bij de brandweer een melding binnen van een schuurbrand bij een woning aan de Quadrillestraat. De brandweer was snel ter plaatse en had de brand snel onder controle. Het vuur is waarschijnlijk buiten de schuur begonnen. De buitenkant van de schuur is door de brand licht beschadigd geraakt.

Even voor 03:30 uur zagen buurtbewoners rookontwikkeling bij de schuur. Opnieuw bleek er brand te zijn bij dezelfde schuur waarna de brandweer werd gewaarschuwd. De brandweer heeft de brand opnieuw geblust.

Mogelijk is er sprake van brandstichting. Heeft u tips of informatie? Bel dan met de politie via 0900-8844.

 

2 gedachten over “Brandweer rukt twee keer uit voor schuurbrand Danswijk

  • dit is de vierde schuurbrand in en rond deze straat, binnen een maand. Kan geen toeval zijn! werk van pyromaan lijkt me.

    Beantwoorden
  • aanvulling op de schuurbranden .

    Al deze branden gebeurden rond het speelplaatsje bij de sirtaki-/ Quadrillestraat , al deze brandjes gebeuren in de nacht vroege morgen. En voor en na het uitbreken van deze brandjes weet ik dat er geen hangjongeren in de buurt zijn ,( zowel ik als andere medebewoners hebben een wisselende werkrooster waarbij we regelmatig rond deze tijden thuiskomen of juist weggaan) . Vreemd is ook dat ikzelf bv. 1 keer een minuut of 5 voor het uitbreken van een brandje ben langsgereden zonder iets te zien of te merken ( laat staan hangjongeren…die vallen wel op) . Daarbij komt dat een brandstichter vaak een alcohol of drugsprobleem heeft, of een laag IQ…. voor de rest mag de politie het uitzoeken. Ik hoop dat ze hem oppakken want zo een “zieke geest” richt meer schade aan dan hij beseft bij de buurt. Succes…”hij kan nooit ver van de bron wonen”.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *