Nieuws

Veel extra snelheidscontroles op A6

De politie heeft de afgelopen dagen extra gecontroleerd op de A6. Vrijwel dagelijks stonden de radarcontroles verdekt opgesteld om automobilisten die te snel reden te flitsen.

De politie gaf naar aanleiding van vragen van HV-Almere aan dat de controles in samenwerking met Rijkswaterstaat bepaalt zijn om de snelheid omlaag te brengen. In een korte periode wordt er veel geflits in de 100 km/h zone. De politie wil op deze manier de gevaarzetting op de weg omlaag brengen. De controles zijn er dan ook niet op gericht om de automobilist te pesten, zo laat Dennis Janus van de Landelijke Eenheid weten. Dat de controles op dezelfde plek staan en bestuurders meerdere malen geflitst kunnen zijn voordat er een bon op de mat ligt is mogelijk, maar de automobilist was zelf opnieuw in overtreding, aldus de woordvoerder.

Hoelang het verscherpte toezicht op de snelheid nog doorgaat is niet bekend. Wel is inmiddels duidelijk dat veel controles niet zijn opgevallen bij bestuurders. Onder andere op Flitsmeister en Flitsservice ontbraken een aantal controles. Hoeveel overtredingen er begaan zijn kon de woordvoerster van het CJIB niet vertellen. Het CJIB draait om de vier maanden een overzicht uit van de cijfers en doet dit niet vaker, aldus de woordvoerster Marjan van Mierlo van het CJIB.

 

12 gedachten over “Veel extra snelheidscontroles op A6

 • Onzin, veiligheid verhogen. Als dat echt de bedoeling is controleren ze in het zicht van iedereen en niet stiekem vanuit een verlaagde berm en uit het zicht. Dit is puur geld cashen en niet anders.

  Beantwoorden
 • Dan moeten ze ook eens 1 snelheid aanhouden en niet een deel 130 en dan weer 100 erg verwarrend allemaal

  Beantwoorden
  • Dat is juist om je zo snel mogelijk fouten te laten maken zodat het flitsertje gaat werken…want dat is nou eenmaaal KASSA.
   En hou er maar rekening mee dat juist bij die snelheidsovergang meneer agent in de berm ligt…haha

 • Anton v. Bijleveld

  Heb je de hele dag je klusser gedaan,…af en toe even rondgehangen,..sigaretje,…ff pullen net die leuke dame van de 3e verdieping,… dan zou je toch zeggen ben je wel ” tot rust” gekomen,… neen,…dan moeten ze op nieuwe A6 Jos Verstappen nog even imiteren. Houd toch eens op. Zet dat glimmende blikje op 103 en de cruisecontrol……hoe rustig wil je thuis komen ?

  Beantwoorden
  • Slijmerd, 1e klas zeker…

 • Dit heeft niets te maken met handhaving…ik krijg voor 104 km een boete van ‚ā¨33 op de
  A6 tussen buiten en stad….daar waar je normaliter 120 mag…op een moment dat er niemand daar aan het werk is……het is te gek voor woorden…en dan ben ik nog een van de gelukkigen, zegt men….dit is alleen maar boete-inning…te triest voor woorden…ik wordt s’nachts ingehaald door automobilisten op de A6 die 150/160 rijden …doe daar maar wat aan….losers….

  Beantwoorden
 • Snelheid controle accoord. Maar een ding is wel waar, tegenwoordig is het meer een klus op om de borden te letten dat op korte trajekten diverse malen met wisselende snelheids aanduidingen weergeeft dan op de weg te letten op de mede weggebruikers.

  Beantwoorden
 • De automobilist blijft en zal altijd de melkkoe van de overheid zijn. Gewoon een verkapte vorm van machtsmisbruik.

  Beantwoorden
 • Goed zo,neem nu op de Hogering ,bij werkzaam heden,en je van de een naar ander baan moet,je wordt haast van de sokken gereden.

  Beantwoorden
 • Die Miele en die 10.000 Euries moeten toch ergens vandaan komen om de ‘nieuwe Nederlander’ te verwelkomen…..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *