Nieuws

Aanrijding tussen politieauto en scooterrijder in Stedenwijk

Vrijdagmiddag rond 15:30 uur zijn een scooterrijder en een politieauto met elkaar in botsing gekomen in Stedenwijk. Een 22-jarige man uit Almere raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. 

De aanrijding gebeurde op de Amsterdamweg bij de busbaanovergang. De politie was onderweg naar een heterdaad inbraak en voerde alleen een blauw zwaailicht. Bij de busbaanovergang heeft de scooterrijder de politieauto vermoedelijk over het hoofd gezien. De bestuurder van de scooter is met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De omgeving is afgezet en de politie doet onderzoek. Vanwege de afzetting is het busverkeer door Stedenwijk gestremd.

Bent u getuige geweest van dit ongeval en heeft u de politie nog niet gesproken? Geef uw informatie dan door via telefoonnummer 0900-8844 of via het tipformulier.

Video:

12 gedachten over “Aanrijding tussen politieauto en scooterrijder in Stedenwijk

  • Niet mee eens ! Politie voert namelijk onderweg naar een heterdaad geen sirenes ! Mij is altijd geleerd ookal staat een stoplicht bij een busbaan op groen kijk toch altijd eerst of er niet iets aankomst ;) stoplichten kunnen ook stuk zijn en niet op rood springen.

 • Johnny de Boer

  misschien moeten ze jou bij de ongevallen dienst aannemen Saar.

  Beantwoorden
  • Ja waarom niet de boer

 • Indien politie met sirene/zwaailicht rijdt moet overige verkeer zich daar aan aanpassen. Aangezien de gemiddelde scooter/brommer rijder daar lak aan heeft vind ik het kort door de bocht om gelijk de politie maar weer de schild te geven.

  Beantwoorden
 • Ik fietste langs gister en er werd op plaats delict besproken over dat er geen sirene aanstond en de politie reed door rood

  Beantwoorden
  • De politie rijd regelmatig zonder sirene, maar wel met zwaailichten. Als er ergens een heterdaad inbraak wordt gepleegd, rijd de politie niet met de sirene aan. Anders hoor je de politie al minuten lang voor aankomst op de locatie. De kans is groot dat eventuele daders dan al de benen hebben genomen. Op meerdere foto’s is te zien dat de zwaailichten aanstaan, ik ga er vanuit dat deze al rijdend aanstonden en niet later na de aanrijding zijn aangezet…

  • Mijn gevoel zegt precies hetzelfde dat ze reden zonder sirene Enzo maar dit zaakje gaat net als de rest van de politie blunders de doofpot in

  • Ten allen tijde dat ze onderweg zijn naar een heterdaad voeren ze geen sirene dit om de inbrekers niet af te schrikken !

 • Henk eve kort door de bocht als jij als slachtoffer was en de politie rijdt je omver dan was het een heel ander verhaal

  Beantwoorden
 • Het is een locatie waar je niet direct een snel naderende auto ziet aankomen rijden. En ja de stoplichten stonden op groen voor de scooter rijder. Tegen de tijd dat je door hebt dat er toch iets aankomt ben je al te laat. En zeker als het een politie auto op volle snelheid zonder sirene is. Dat kun je gewoon niet zien aankomen. Veel sterkte voor de scooter rijder.
  Politie heeft altijd gelijk en de rest mag stikken. Zo gaat dat hier

  Beantwoorden
 • hawaii mahgreb

  beide partijen dienen een kruising met uiterste voorzichtigheid en met gepaste snelheid te naderen.
  zowel de scooterrijder als de politiewagen heeft dat niet gedaan daarbij komt dat het zicht ter plaatse slecht is en had dus zeker de getrainde agent gas terug moeten nemen !
  Overigens had ook de scooterrijder gas terug moeten nemen omdat er eventueel een bus had kunnen aankomen.
  ingevolge Art. 5 WvW treft beide bestuurders schuld echter gezien de training van de agent ligt overgroot deel van de schuld bij hem , voeren van bijzondere signalen vrijwaart bestuurder niet van het negeren openbare veiligheid !

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *