Nieuws

Deel Filmwijk zonder stroom na brand in elektrakast

Zondagavond is er brand uitgebroken in een elektriciteitskast aan de Simon van Collemstraat. Hierdoor viel de stroom uit in een groot deel van Filmwijk. 

Rond 17:45 uur was er een luide knal te horen, waarna bij mensen thuis de lampen begonnen te knipperen en de stroom uiteindelijk uitviel. Buurtbewoners zagen al snel rook uit de elektrakast komen. De toegesnelde brandweer heeft in afwachting van monteurs van netbeheerder Liander de situatie van een afstandje in de gaten gehouden. De brand ging vanzelf uit. Nadat monteurs ter plaatse waren werd de kast geopend en kon de schade worden opgenomen.

Een deel van de Filmwijk zit op dit moment nog zonder stroom. Liander meldt dat het gaat om 24 straten. In andere delen werd na korte tijd de stroomvoorziening weer hersteld. Door de stroomuitval kwamen eveneens mensen vast te zitten in een lift van een flat aan de Fellinilaan.  Het bedrijf verwacht dat de storing nog tot ongeveer 20:00 uur zal duren.

4 gedachten over “Deel Filmwijk zonder stroom na brand in elektrakast

 • Is daardoor ook KPN internet, tv en telefoon uitgevallen?

  Beantwoorden
  • Slimme Harry

   Wat denk je zelf??

 • Tja, wij hebben nu geen internet en tv meer van Telfort. Iemand enig idee hoelang dit duurt, sinds Wij 0 updates krijgen?

  Beantwoorden
 • Fred1946

  Was gezellig Zondag avond kaarsjes en een goed gesprek,

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *