Nieuws

Inbrekers aangehouden na zoektocht met politiehelikopter

De politiehelikopter heeft woensdagmiddag enige tijd boven de Muziekwijk gezocht naar inbrekers. Er zijn bij de actie twee verdachten aangehouden.

Na de inbraak, die rond 13.00 uur plaatsvond in een woning aan de Geldropstraat, heeft de politie direct een Burgernet bericht verstuurd waarin deelnemers werd gevraagd uit te kijken naar twee mannen. Agenten zagen vlak na de melding twee mannen, die aan het signalement voldeden, lopen op de Paul op de Vlaardingenstraat en zetten de achtervolging in. Ze renden onder de poort door rechtsaf de Brahmsstraat in en probeerden zich daar in de omgeving te verschuilen. De politiehelikopter is vanuit Amsterdam richting Almere gevlogen om assistentie te verlenen.

Aanhouding

Meerdere politieagenten zochten in tuinen achter de Mahlerstraat en troffen de mannen aan toen ze zich probeerden te verstoppen onder een loungebank. Op de Brahmsstraat is inbrekerswerktuig gevonden in meegenomen voor onderzoek. De Forensische Opsporing heeft bij de woning sporen van de inbraak veiliggesteld.

Verder onderzoek door de politie moet uitwijzen of deze inbraak in verband kan worden gebracht met voorgaande inbraken afgelopen maand in Muziekwijk en Stedenwijk. Het tweetal, een 18- en een 20-jarige Almeerder, zitten vast. Het is onbekend of er uit de woning spullen buit zijn gemaakt.

11 gedachten over “Inbrekers aangehouden na zoektocht met politiehelikopter

  • En jullie hebben gelijk gekregen want de jongen die opgepakt waren zijn alweer op vrije voeten!!??

   Dus sluit je deuren en ramen goed af want ze zullen weer toegaanslaan!!

 • Top gedaan ,maar kunnen de kosten van deze operatie op de daders verhaald worden of staan ze binnen een uur weer op straat.

  Beantwoorden
  • Staan idd alweer op
   straat

 • Idd de kosten op de inbrekers verhalen en top werk van de politie

  Beantwoorden
 • Grote klasse van de politie! Mede door het Burgernetbericht en de WhatsApp groep Veilig Muziekwijk Zuid.

  Beantwoorden
 • goed gedaan zo kunnen ze zien dat er goed word opgelet nu de rechters en advocaten nog die deze mensen helpen aan een zo weinig mogelijke straf ik hoop dat de politie het niet voor niets doet en ze de straf krijgen die ze verdienen zodat er nog gevangenissen bij moeten komen

  Beantwoorden
 • en weer zijn het 2 lichtgetinte cultuurverijkkers……

  Beantwoorden
  • das dan weer frappant de gekleurde mede mens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *