Persberichten

Politie waarschuwt voor oplichters met Rabobank App

In de afgelopen twee tot drie weken hebben oplichters een nieuwe manier gevonden van het misbruiken van de Rabobank App. Ze nemen contact op met aanbieders van een auto (veelal via Marktplaats), gaan daar heen en doen alsof ze het geld overmaken.

Als je via de Rabobank App een transactie doet, terwijl je niet genoeg geld op je rekening hebt staan, zie je in de eerste paar minuten staan dat de transactie in behandeling is. Dit laten ze zien waarop de verkoper er van uit gaan dat het geld wordt overgemaakt. Meestal geven de criminelen aan dat het een aantal uur kan duren dat het overgemaakt is, waarop de auto alvast wel wordt overgeschreven. De auto wordt meegenomen, maar het geld wordt nooit overgemaakt. Als de oplichters vervolgens door de politie hiermee geconfronteerd worden, zeggen ze het geld contant te hebben overgemaakt.

Advies politie

De politie adviseert verkopers altijd het geld fysiek in handen te krijgen, of zorg ervoor dat u zelf de beschikking hebt over een Rabobank rekening. Dan zou het geld er onmiddellijk op moeten staan. Als u een situatie niet vertrouwt, bel dan direct de politie via 1-1-2. Met uw gegevens kunnen we de oplichters proberen op te sporen. Bent u opgelicht, doet u dan vooral aangifte bij de politie.

Een gedachte over “Politie waarschuwt voor oplichters met Rabobank App

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *