Nieuws

Opnieuw busruit ingegooid door groep jongens

Woensdag aan het begin van de avond is er wederom een incident geweest met een bus. In Stedenwijk sneuvelde een ruit van een streekbus nadat er een voorwerp tegenaan was gegooid.

De bus, lijn 160, was rond 18:00 uur onderweg vanaf de halte Passage richting Stedenwijk toen ter hoogte van de Kampenweg iets tegen de rechterkant van de bus werd gegooid. Toen de buschauffeur de bus tot stilstand had gebracht zag hij een groep jongens van een jaar of 12 wegrennen, zo liet de politiewoordvoerder weten. Toegesnelde agenten konden in de omgeving niemand meer vinden en hebben een onderzoek ingesteld. Van een getuige is een verklaring opgenomen. Omdat het raam wel gebarsten was, maar ieder moment kon breken, heeft een veiligheidsmedewerker deze verwijderd. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Het is de laatste weken vaker raak met incidenten in het openbaar vervoer. De maat was vol toen in de Kruidenwijk een groep jongeren een bus bekogelde met stenen. Dit zorgde in de landelijke media voor veel ophef. In de lokale politiek stond het onderwerp afgelopen donderdag op de agenda. Hier liet burgemeester Franc Weerwind weten pas later op de hoogte te zijn gesteld. Ook gaf hij aan dat de namen van de mogelijke daders bekend waren, maar dat er onvoldoende bewijs was om ze aan te houden.

13 gedachten over “Opnieuw busruit ingegooid door groep jongens

 • Ik schrik ervan dat dit soort dingen gebeuren er zijn al is licht gewonden gevallen en dat vind ik wel het ergste van alles… mensen horen veilig te kunnen reizen en ik moet er niet aan denken dat ik met me kleine man in de bus zir als zoiets gebeurd.. dit moet stoppen…

  Beantwoorden
 • Waarom dit slappe gezeur? Een pak op hun “donder” moeten ze hebben. En ouders moeten aangesproken worden. Bulthuis.

  Beantwoorden
 • Waarom dit slappe gezeur. Een pak op hun donder en de ouders op het matje roepen. De schade moeten zij vergoeden. Bulthuis.

  Beantwoorden
 • Lekker in de media blijven publiceren. Vinden dit soort kneuzingen van de maatschappij fantastisch

  Beantwoorden
 • Het moet toch niet gekker worden in Almere.en maar binnen halen die schoften maarja het kan in Almere op pakken dat tuig en geen werk straffen maar zet ze maar een twee weken vast misschien leren ze er van

  Beantwoorden
 • Echt mag hopen dat ze opgepakt worden en de schade gaan betalen

  Beantwoorden
 • Oppakken en vastzetten dan leren ze het wel af dat tuig

  Beantwoorden
 • marco meijer

  Die rotjochies moeten zo’n pak slaag hebben dat ze een week niet kunnen zitten.
  En als dat ook niet meer helpt, zet ze dan maar aan de schandpaal. Gaan we rotte eieren en tomaten naar ze gooien.

  Beantwoorden
 • We kunnen hier roepen en schrijven wat we willen maar het helpt allemaal niks als er niet keihard wordt opgetreden tegen die gasten. Schade die ze maken moeten 1 op 1 verhaald worden bij die gasten of hun familie. Bouw een eiland in zee (alcatraz) en voor straf daarheen.
  Geen gepamper meer. Van het huidige kabinet valt niks te verwachten maar laten we hopen dat Wilders er wat aan gaat doen. I Had a Dreams.

  Beantwoorden
 • Ja maar… je moet begrip hebben voor deze jeugd, die hebben niets te doen en dus gaan ze zich vervelen.
  We moeten juist medelijden met ze hebben en er alles aan doen om deze “kinderen” te begeleiden.#nuweernormaal #sarcasmeuit
  Oppakken, aanpakken, bestraffen én laten betalen voor de schade! En ook de ouders ter verantwoording roepen. Als het mijn zoon zou zijn zou ik hem hoogstpersoonlijk afleveren bij oom agent!

  Beantwoorden
 • Ze zouden een straf vermenigvuldiging moeten invoeren. Iedere keer dat er weer een soort gelijk incident zich voor doer, wordt de straf verdubbeld. Jammer voor je al je dan gepakt wordt en uiteindelijk 5 jaar mag zitten. Volgende gaat 10 jaat zitten. Je zal zien wie er dan nog zin in heeft zich als een viese rat te gedragen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *