Persberichten

Poging tot diefstal Componistenpad, politie zoekt getuigen

Een vrouw van 28 jaar uit Almere is op het Componistenpad slachtoffer geworden van twee jongemannen die haar probeerden te beroven. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.

Het gebeurt op donderdagavond 21 januari 2016. Rond 20.50 uur fietst de Almeerse over het Componistenpad. Ze komt uit de richting van de Lierstraat en gaat de kant van de Dokkumlaan op. Ze heeft net gesport en heeft een sporttas bij zich, die ze met een draagband over haar schouder heeft. Ze fietst over de brug over de Stedendreef en als ze naar beneden rijdt, ziet zij dat twee jongemannen haar over het voetpad tegemoet komen lopen.

Het valt haar op dat de twee nadrukkelijk haar kant opkijken en krijgt daar een heel onbehaaglijk gevoel bij. Dat blijkt terecht. Bij het passeren van de jongens krijgt ze een harde trap tegen haar been, maar weet met veel moeite overeind te blijven. Dan krijgt ze een vuistslag te verduren en weet weer met moeite overeind te blijven. Ze wil ervandoor gaan, maar dat lukt niet. De twee straatrovers houden haar tegen en ze beginnen aan haar sporttas te trekken. Maar die laat ze niet los, zelfs niet als ze dreigt te vallen. Dan begint ze te gillen. De straatrovers hebben door dat het ze niet gaat lukken en ze laten de tas los. Het slachtoffer springt op haar fiets en gaat er met een sprint vandoor in de richting van de Dokkumlaan. Ze durft niet meer om te kijken. Ze fietst door naar huis en doet de volgende dag aangifte van de gewelddadige poging tot straatroof. Ze heeft er buiten de schrik, een pijnlijk been aan overgehouden.

Mogelijke getuige op scooter

Tijdens haar vlucht haalt iemand op een scooter haar ter hoogte van de Dokkumlaan in. Die scooter heeft achterop een vierkante box. De scooteraar rijdt door in de richting van station Almere Centrum. Misschien heeft de bestuurder van de scooter iets gezien dat de politie kan helpen de verdachten op te sporen.

Signalementen van de verdachten

 Verdachte 1:

 • jongeman
 • donkergetinte huidskleur
 • leeftijd ongeveer 18 jaar
 • normaal postuur
 • lengte circa 1,70 meter
 • droeg een beige driekwart winterjas met capuchon.

Verdachte 2:

 • jongeman
 • (zeer) donkergetinte huidskleur
 • leeftijd ongeveer 18 jaar
 • lengte circa 1,75 meter
 • normaal postuur
 • zwart kroeshaar met opgeschoren zijkanten
 • droeg een zwarte gewatteerde winterjas.

Vragen

Heeft u iets van deze poging tot straatroof gezien of weet u misschien wie de verdachten zijn? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *