Kort nieuws

Diefstal met grof geweld in de Seizoenenbuurt

Diefstal met grof geweld in de SeizoenenbuurtIn een steeg tussen woningen aan de Junistraat en de Julistraat is een 55-jarige vrouw uit Almere gewond geraakt toen ze door twee jongens van haar handtas werd beroofd. De politie zoekt de nog twee onbekende verdachten en vraagt om tips.

De vrouw doet donderdagavond 14 januari 2016 boodschappen bij de supermarkt aan de Meistraat en loopt daar rond 19.20 uur mee naar huis. Het is donker en het regent. Als ze over de Junistraat in de richting van de Herfststraat loopt en halverwege het woningblok is, ziet ze dat twee jongens haar tegemoet komen rennen. Gezien het tijdstip en het slechte weer vindt ze het niet echt logisch dat de twee aan het sporten zouden zijn. Ze krijgt er dan ook een onbehaaglijk gevoel bij, maar de jongens rennen haar voorbij en ze loopt door. Vlak voor het einde van het woonblok slaat ze een brandgang tussen de Junistraat en de Julistraat in. Als ze in de steeg loopt, hoort zij opeens voetstappen van twee rennende personen achter zich. Als zij omkijkt, ziet zij dat het de twee jongens zijn die zij net op de Junistraat had zien rennen. Ze beseft dat de twee niet veel goeds in de zin hebben en rent weg. De twee halen haar echter in en geven haar een duw, waardoor zij hard valt. Ze schreeuwt om hulp waarna ze door de straatrovers wordt geschopt en geslagen. Ze willen haar tas, maar het slachtoffer weigert die los te laten. De twee weten toch haar handtas te pakken en gaan er rennend over de Julistraat vandoor in de richting van de supermarkt.Het hevig geschrokken slachtoffer belt op de Julistraat bij een woning aan, waarna de bewoners 112 bellen. Meerdere agenten zoeken in de omgeving naar de straatrovers, maar die zijn spoorloos. Ambulancepersoneel onderzoekt het slachtoffer. Ze heeft gekneusde ribben, maar hoeft niet naar het ziekenhuis. Door de val is haar jas kapot gegaan en besmeurd met rode wijn, doordat bij de val een fles sneuvelde.Op vrijdag 15 januari is de tas van de Almeerse bij een school in de buurt van de supermarkt gevonden. Onder meer haar geld, nog geen tien euro, bleek weg. Buiten de hevige schrik en de gekneusde ribben heeft het slachtoffer een schadepost van meer dan 1100 euro voor haar vernielde jas en 400 euro voor de sloten van haar woning, die ze direct heeft laten vervangen.

Signalementen

Verdachte 1:

 • jongen
 • lengte rond de 1,70 meter
 • normaal postuur
 • had een rode gebreide muts op met een rand in dezelfde kleur
 • droeg een blauw heupjack
 • had een donkere spijkerbroek aan.

Verdachte 2:

 • jongen
 • lengte circa 1,70 meter
 • normaal postuur
 • had een zwarte of donkerblauwe muts op
 • droeg een donker heupjack.

Vragen

 • Heeft u iets van deze straatroof gezien of de verdachten op de vlucht ergens gezien?
 • Weet u misschien wie de verdachten zijn?

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Een gedachte over “Diefstal met grof geweld in de Seizoenenbuurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *