Nieuws

Woningbrand aan het Baltimoreplein; hennepkwekerij aangetroffen

In een flat aan het Baltimoreplein is zaterdagmiddag brand uitgebroken. Het betrof een woningbrand op een etage boven de eetgelegenheden aan het plein, bij de hoek met het Philadelphiapad.

Bij de meldkamer van de brandweer kwamen meerdere meldingen binnen dat er rookontwikkeling werd waargenomen en vlammen zichtbaar waren in de woning. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand, die nog vrij klein was, snel kunnen blussen. Omdat het een flatgebouw betreft met galerijwoningen werden de aangrenzende woningen in verband met de rookontwikkeling ontruimd. In de flat waren meerdere bewoners aanwezig. Het Philadelphiapad werd door de politie afgesloten tussen de busbaan en het Noordeinde.

Een ambulance is uit voorzorg ter plaatse gekomen maar niemand raakte gewond. Omdat de hoogwerker van de brandweer enige tijd op de busbaan werd opgesteld was het busverkeer tussen Molenbuurt en station Almere Buiten korte tijd gestremd.

De woning is aan de politie overgedragen voor verder onderzoek. Over de oorzaak kon vanmiddag door de politie nog geen informatie worden verstrekt.

Update 9 november 2015

Maandagavond maakte de politie van team Almere Buiten Hout bekend dat er in de woning waar de brand heeft gewoed tijdens het blussen een hennepkwekerij is aangetroffen. Recentelijk nog heeft dit politieteam op hun Facebook pagina een item geplaatst waarin wordt gewezen op de gevaren van een hennepkwekerij. Gelukkig bleven de gevolgen in dit geval beperkt.

Mocht u het vermoeden hebben van een hennepkwekerij dan kunt u dit melden via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u onbekend blijven meld uw vermoeden dan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of op de website www.meldmisdaadanoniem.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *