Nieuws

Kat gered uit motorcompartiment busje

Dit weekend is een kat vast komen te zitten in het motorcompartiment van een busje. De politie, dierenambulance en de naastgelegen dierenarts waren druk om het beestje te bevrijden.

Voorbijgangers zagen een kat onder een auto hangen en hebben vervolgens de bestuurder op de Polderdreef tot stilstand gebracht. De politie heeft de weg afgezet zodat medewerkers van de dierenambulance het beestje in veiligheid konden brengen. De kat zat met zijn achterpootje vast in de motor. Ondanks meerdere pogingen lukte het de medewerkers van de dierenambulance niet om het dier los te krijgen. Zij hebben daarom assistentie gevraagd van de dierenarts van de nabijgelegen dierenspeciaalzaak Ranzijn.

Uiteindelijk is het toch gelukt om de kat los te krijgen. Hij is naar de praktijk van Ranzijn gebracht voor onderzoek. Nadat er een röntgenfoto was gemaakt bleek de heup uit de kom te zijn geraakt, deze kon worden teruggeplaatst. Ook had de kat kapotte voetzooltjes. De kat is afgelopen nacht ter observatie bij de dierenarts gebleven. Vandaag kon hij weer terug naar huis om bij te komen van zijn avontuur.

Foto`s: Dierenambulance Midden Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *