Nieuws

Evacuatie bewoners Harpstraat vanwege sterke stankoverlast

Bewoners van woningen in de Harpstraat zijn in de nacht van dinsdag op woensdag geëvacueerd in verband met sterke stankoverlast.

De brandweer, die even na middernacht werd gealarmeerd, is een onderzoek begonnen naar de bron van de stank. Daarbij werd het zoekgebied al snel uitgebreid van een enkele woning tot een groot deel van de Harpstraat en aangrenzende straten. Het onderzoek van de brandweer richtte zich op woningen, de riolering en auto’s. De politie heeft de omgeving ruim afgezet. De ambulancedienst is ter plaatse gekomen om bewoners na te kijken.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1. Er zijn uiteindelijk 26 huizen ontruimd. Een deel van de bewoners die zijn geëvacueerd werden opgevangen in het politiebureau aan de Operetteweg. Anderen vonden tijdelijk onderdak bij familie of vrienden.

Update 2:53 uur:

Het gaat om een benzinelucht die mogelijk uit het riool komt. De brandweer gaat het riool doorspoelen om te kijken of hierdoor de lucht verdwijnt. Er zijn tot dusver geen afwijkingen gemeten wat betreft gevaarlijke stoffen.

Update 5:00 uur:

Even na vier uur konden de bewoners terugkeren naar hun woningen. Hoewel er nog wel een vreemde lucht kon worden geroken was dit niet gevaarlijk. De bewoners werden bij de terugkeer begeleid door de brandweer en kregen het advies mee om de woning te ventileren om van de reststank af te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *