Nieuws

Buurtpreventie van start in de Oostvaardersbuurt

Maandagavond heeft burgemeester Annemarie Jorritsma op het politiebureau van Almere Buiten het startsein gegeven voor het buurtpreventieteam in de Oostvaardersbuurt.

Buurtpreventie is een belangrijk onderdeel in het verhogen van de veiligheid in buurten waarbij inwoners zelf actief bijdragen. Daarom ondersteunt de gemeente de teams met materialen en trainingen. Met de komst van het buurtpreventieteam in de Oostvaardersbuurt staat de teller op veertien buurtpreventieteams in heel Almere.  

De leden van het buurtpreventieteam werden getrakteerd op een lekker stuk taart en een rondleiding door het nieuwe politiebureau. Binnenkort mogen zij ook een kijkje nemen bij een verkeerscontrole. Vanavond gaat het team hun eerste surveillanceronde doen in de buurt.

Een buurtpreventieteam is een groep vrijwilligers die er samen met de politie en gemeente ervoor zorgt dat bepaalde vormen van criminaliteit zoals vandalisme en verstoringen van de openbare orde worden aangepakt in de wijk. Dit kan door extra op te letten, en meer betrokken te zijn bij de straat, buurt of flat waar men woont. Het buurtpreventieteam is alert op ongewone activiteiten en geeft dit door aan gemeente en/of politie. Dit zijn meldingen over bijvoorbeeld kapotte verlichting, losliggende stoeptegels, gaten in de weg, gevaarlijke begroeiing en verdachte situaties

Wilt u meer weten over de buurtpreventieteams? Neem dan een kijkje op de website van gemeente Almere

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *