Nieuws

Pier aan Schipperplein officieel geopend

De pier aan het Schipperplein in het centrum is zaterdag officieel geopend door burgemeester Jorritsma. Door een draai aan een brandkraan activeerde Jorritsma een waterkanon die op de uitkijktoren van de pier stond.

De pier maakt onderdeel uit van veiligheidsmuseum P!t. Aan de pier komen oude boten van de politie en brandweer te liggen. Bezoekers van het veiligheidsmuseum ervaren op deze manier nog meer de kracht van een boot. Aan het einde van de pier is een uitkijkpunt gemaakt waarop je kan uitkijken over het Weerwater. Onder de uitkijktoren zijn zitplaatsen gemaakt.

De pier heeft bijna 1 miljoen euro gekost en is een jaar later open dan gepland. Diverse bouwkundige problemen waren hiervan de oorzaak. Ook bleek de steiger niet veilig te zijn waarna er antislip op de steiger is aangebracht. Hoewel er wat problemen waren kan iedereen vanaf vandaag genieten van de pier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *