Nieuws

Gekantelde vrachtwagen veroorzaakt verkeersinfarct

Een gekantelde aanhanger van een vrachtwagen onder aan afrit 5 van de A6 (Almere Stad/Veluwedreef/Waterlandseweg), veroorzaakt een lange file. Afrit 5 is afgesloten. Het verkeer dat vanuit Noord-Holland over de A6 de provincie in komt staat al bij de Hollandse Brug vast. Ook op de Waterlandseweg vanaf de A27 en op de Veluwedreef vanuit Almere staat het verkeer vast.

De aanhangwagen van de vrachtwagen kantelde in de bocht vanaf de A6 richting de Waterlandseweg. Hoewel de lading was afgedekt kon dit niet voorkomen dat het oude ijzer over meerdere rijstroken terecht kwam. De chauffeur kwam er zonder verwondingen vanaf.

De weg blijft voorlopig nog dicht. Hoelang het gaat duren is nog niet bekend, er moet gewacht worden op een bedrijf met een kraan. Mogelijk dat dit nog enige uren in beslag kan nemen.

Volg hier updates over de actuele situatie

Doorgaand verkeer vanaf de A1 wordt momenteel geadviseerd om te rijden via de A1 en de A27 tot aan knooppunt Almere bij Almere Buiten. (Niet de Waterlandseweg gebruiken!)

Verkeer vanuit het centrum van Almere wordt geadviseerd de Vrijheidsdreef en de Tussenring te volgen naar de A6/A27.

18:40 uur: De opstopping op de Veluwedreef is inmiddels opgelost. De A6 lijkt vanuit het centrum over de Veluwedreef weer bereikbaar. Er moet dan wel de A6 opgereden worden, omdat de Waterlandseweg nog is geblokkeerd.

19:05 uur: De provincie meldt dat het verkeer weer kan rijden. De gekantelde aanhanger wordt vanaf 20:00 uur geborgen. Tijdens de berging wordt de Waterlandseweg opnieuw afgesloten en moet het verkeer omrijden via A6 en A27.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *